Ontwerp


In een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij uw wensen, uw ideeën of inspiratievoorbeelden en het budget. Uw buitenruimte brengen wij in kaart.

Al in dit eerste stadium worden alle denkbare aspecten meegenomen. Zijn er bijvoorbeeld reeds bestaande bomen/vaste planten die u wilt behouden? Wat is het voorgenomen gebruik van de tuin? Wilt u voor het onderhoud van de tuin zelf uw groene vingers inzetten of heeft u liever een onderhoudsarme tuin? Wordt er speelruimte voor kinderen gerealiseerd? In navolging van dit gesprek sturen wij u indien gewenst de offerte voor de verdere ontwerpfasen toe.

Vervolgens leggen wij u in een tweede bezoek meerdere ontwerpvoorstellen voor. De nadruk ligt hierbij op de functies die u in uw buitenruimte toegepast wilt zien. Aan de hand van voorbeelden zult u een compleet beeld geschetst krijgen van de verschillende mogelijkheden.
In volledige samenspraak met u komen wij tot een gedetailleerd en op uw persoonlijke wensen toegespitst ontwerp voor een tuin waar u nog jaren van zult genieten. Een buitenruimte waar in elk jaargetijde iets gebeurt, altijd in een sfeer van rust en ruimte.


wakkerendijk 72a

Beplanting
Een goed doordacht beplantingsplan vormt de basis voor een tuin die met de jaren alleen maar mooier en mooier wordt. Door de diverse plantensoorten (bodembedekkers, wintergroene planten, seizoensbloeiers) slim met elkaar te combineren wordt de tuin op uw onderhoudswensen en levensstijl afgestemd.In een voor u opgesteld onderhoudsplan beschrijven wij daarnaast onder meer: wanneer de beplanting (extra) voeding vraagt,  wanneer welke boom of plant op welke wijze gesnoeid/geknipt dient te worden en welke zaken extra aandacht vragen.

Bestrating
Bestrating van een terrasDe werkelijke basis van een tuin(ontwerp) is de bestrating. Het vormt de plattegrond van de buitenruimte: het pad naar de voordeur, de plek waar u uw auto parkeert, het terras waarop u zont.

Edwin van ’t Klooster heeft stratenmakers in dienst die met een jarenlange werkervaring staan voor vakmanschap. Graag geven wij een passend antwoord op al uw vragen over bestrating.

Beregening
De techniek achter de verscheidene sproeisystemen die wij leveren neemt moeiteloos de bevochtiging van uw kostbare beplanting over tijdens uw vakantie of langdurige afwezigheid. Geen zorgen meer over een verdroogde tuin of wie u kunt vragen de planten tijdig van water te voorzien.

Of het nu gaat om een eenvoudig sprinklersysteem (aangesloten op het waternet) of om een bron-/pompinstallatie (hemel-/grondwater): in elke tuin valt een beregeningssysteem met automatische besturing aan te leggen.

Wij informeren u graag over de diverse systemen met elk hun specifieke toepassing en bereik.

Verlichting
De verlichting in uw tuin is sfeerbepalend: de zomeravonden die u in uw tuin doorbrengt worden eindeloos gerekt en ook in de wintermaanden betrekt verlichting de tuin bij het interieur.
Daarnaast speelt (uw gevoel van) veiligheid een grote rol: verlichting met bewegingssensor langs het paadje naar de voordeur maakt het prettiger thuiskomen in het donker.

De verlichting kan door ons worden opgenomen als onderdeel van aanleg of renovatie van een tuin, maar ook in een reeds ingerichte buitenruimte worden geplaatst.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor het opstellen van een verlichtingsplan of om alvast een indruk te krijgen van de vele stijlen van verlichting waaruit u uw keuze kunt maken.